Kansainvälisyys

Lukion kansainvälinen toiminta lukuvuonna 2018-2019

Kansainväliset liiketoimintaympäristöt

Lukiolaisen Bisneskoulun kurssi Kansainväliset liiketoimintaympäristöt käynnistyi ilmiöviikolla keväällä 2018. Kurssi huipentuu opintomatkaan Intiaan lokakuussa 2018. Kurssin aikana perehdymme mm. globalisaation mahdollisuuksiin, eettiseen liiketoimintaan ja kulttuuriosaamisen merkitykseen kansainvälisessä liiketoiminnassa.

Erasmus+ -opiskelijavaihto

Opiskelijavaihto järjestetään keväällä 2019  yhden partnerikoulumme (Saksa/Hollanti/Italia) kanssa. Partnerikoulu selviää lokakuussa 2018. Vaihtoviikon aikana opiskelijat tutustuvat toisen maan kulttuuriin, tekevät ryhmätöitä ja majoittuvat partnerimaan opiskelijan kotiin. Vastaavasti Suomi-viikon aikana opiskelija majoittaa omaan kotiinsa opiskelijan, ja ryhmät jatkavat työskentelyä workshopeissa. Kurssin vetäjinä ovat Riitta Jalava-Kaukinen ja Katrina Tollet-Holma.

Opiskelijavaihto Taiwaniin

Kauniaisten lukio ja Gymnasiet Grankulla samskola toteuttavat yhdessä opiskelijavaihdon Taipeihin Taiwaniin. Taiwanilaisten vierailu Suomessa on 9.-15.9.2018 ja vastavierailu Taiwaniin toteutuu huhtikuussa 2019. Vierailua isännöi viisi lukiota Taipeista. Opiskelijavaihdon aikana opiskelijat perehtyvät kiertotalous-teemaan mm. kuuntelemalla asiantuntijoita (Otaniemi, Viikki, Ympäristöministeriö) sekä vierailemalla mm. HSY:llä, kierrätyskeskuksessa ja Glope Hopella. Taiwanilaisten vierailuun valmistaudutaan mm. kulttuurieroihin tutustumalla (vierailija yliopistolta). Kurssin vetäjinä ovat Eva-Kaarina Kärpijoki, Petra Bredenberg ja Tuija Kantelinen.

Opiskelijavaihto Pietariin

Lukion venäjän opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden aikana muutaman päivän opiskelijavaihtoon pietarilaisen yhteistyökoulumme kanssa. Vaihdon tavoitteena on tukea venäjän opiskelua ja tutustuttaa naapurimaan kulttuuriin, kouluelämään ja nuorten arkipäivään. Vaihdon järjestää Päivi Liitti-Saarela

Antiikin maailma -kurssi Roomaan

Antiikin maailma -kurssin (HIS2) kohteena on Rooma. Kurssi järjestetään ilmiöviikolla
huhtikuussa 2019. Kurssin opettajina toimivat Olli Junkkari ja Jesse Hietikko.

MEP = Model European Parliament -ohjelma

Kauniaisten lukio on mukana muutamien muiden suomalaisten koulujen kanssa MEP-verkostossa, joka lähettää opiskelijoita EU:n toimintaa simuloiviin nuorisoparlamentteihin. Viikon mittaisia tapahtumia järjestetään kaksi syksyllä ja kaksi keväällä, milloin missäkin päin Eurooppaa. Syksyn 2018 MEP-tapahtumat järjestetään loka-marraskuun vaihteessa ja kevään 2018 Mep-tapahtumat järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa. MEP sopii parhaiten yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille opiskelijoille, joilla ei ole vaikeuksia ilmaista itseään englanniksi. Lisätietoja lehtori Katrina Tollet-Holmalta tai rehtori Ilpo Ahlholmilta.

Katso MEP-tunnelmia videolta:

EYP = European Youth Parliament

Kauniaisten lukio on mukana muiden suomalaisten koulujen kanssa myös EYP-verkostossa, joka lähettää opiskelijoita EU:n toimintaa simuloiviin nuorisoparlamentteihin. Myös EYP sopii parhaiten opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet yhteiskunnallisista asioista ja pystyvät vaikeuksitta ilmaisemaan itseään englanniksi, sillä työskentelykieli on englanti. Lisätietoja Katrina Tollet-Holmalta.