Kansainvälisyys

Lukion kansainvälinen toiminta lukuvuonna 2016-2017

Erasmus+ -opiskelijavaihto

Opiskelijavaihto järjestetään keväällä 2017  yhden partnerikoulumme (Saksa/Hollanti/Italia) kanssa. Partnerikoulu selviää lokakuussa 2016. Vaihtoviikon aikana opiskelijat tutustuvat toisen maan kulttuurin, tekevät ryhmätöitä ja majoittuvat partnerimaan opiskelijan kotiin. Vastaavasti Suomi viikon aikana opiskelija majoittaa omaan kotiinsa opiskelijan. Kurssin vetäjinä ovat Liisa Viirimäki ja Nina Johansson.

Opiskelijavaihto Taiwaniin

Kauniaisten lukio ja Gymnasiet Grankulla samskola toteuttavat yhdessä opiskelijavaihdon Taipeihin Taiwaniin 14.-24.10. 2016. Vierailua isännöi neljä lukiota Taipeista. Opiskelijat suorittavat opiskelijavaihdon ohella maantieteen tai yhteiskuntaopin kurssin riippuen tutkimusaiheesta.  Vierailuun valmistaudutaan mm. kiinan kielen alkeita opiskellen. Taiwanilaisten vastavierailu on huhtikuussa 2017.

Opiskelijavaihto Pietariin

Lukion venäjän opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden aikana muutaman päivän opiskelijavaihtoon pietarilaisen yhteistyökoulumme kanssa. Vaihdon tavoitteena on tukea venäjän opiskelua ja tutustuttaa naapurimaan kulttuuriin, kouluelämään ja nuorten arkipäivään. Opiskelijavaihdon järjestää Päivi Liitti-Saarela.

Kaupunkihistorian kurssi Roomaan 2017

Kaupunkihistorian kurssin (HIS3) kohteena on keväällä 2017 Rooma. Kurssi järjestetän ilmiöviikolla 3.-7.4.2017. Kurssin opettajina ovat Olli Junkkari ja Jesse Hietikko

Space Camp Florida

Fysiikan kurssi, jonka sisältö koostuu avaruusfysiikasta ja –teknologiasta ja se tullaan opiskelemaan pääasiassa englanniksi. Kurssin ehdoton huippukohta on opintomatka Floridaan Kennedyn avaruuskeskukseen ilmiöviikolla. Kurssin aikana opiskellaan mm. gravitaatiofysiikkaa Angry Birds Space pelin avulla, tutustutaan tietokoneohjelmoinnin saloihin ja ohjelmoidaan pieni oppimispeli. Parhaat pelit tullaan esittelemään Science on Stage festivaaleilla Unkarissa kesällä 2017.

MEP = Model European Parliament -ohjelma

Kauniaisten lukio on mukana muutamien muiden suomalaisten koulujen kanssa MEP-verkostossa, joka lähettää opiskelijoita EU:n toimintaa simuloiviin nuorisoparlamentteihin. Viikon mittaisia tapahtumia järjestetään kaksi syksyllä ja kaksi keväällä, milloin missäkin päin Eurooppaa. Syksyn 2016 MEP-tapahtumat järjestetään loka-marraskuun vaihteessa ja kevään 2017 Mep-tapahtumat järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa. MEP sopii parhaiten yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille opiskelijoille, joilla ei ole vaikeuksia ilmaista itseään englanniksi. Lisätietoja lehtori Katrina Tollet-Holmalta tai rehtori Ilpo Ahlholmilta.

EYP = European Youth Parliament

Kauniaisten lukio on mukana muiden suomalaisten koulujen kanssa myös EYP-verkostossa, joka lähettää opiskelijoita EU:n toimintaa simuloiviin nuorisoparlamentteihin. Myös EYP sopii parhaiten opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneet yhteiskunnallisista asioista ja pystyvät vaikeuksitta ilmaisemaan itseään englanniksi, sillä työskentelykieli on englanti. Lisätietoja Katrina Tollet-Holmalta.