Lukiolaisen bisneskoulun blogi

Lukiolaisen bisneskoulun tapahtumia

3.5.2017 15.18

TEORIAT TODEKSI, LUKIOLAISET BISNESMAAILMASSA

Oona Kurppa on GraniWorksin uusi varatoimitusjohtaja ja lukion 1.vuositason opiskelija

Kauniaisten lukion opiskelijat ja GraniWorks järjestävät Secto-ystävämyyntitapahtuman Granipäivänä 18.5 kello 17-19 Opiskelijat myyvät lukiolla kauniaislaisen Secto Designin kakkoslaatuisia valaisimia ystävämyyntihintaan.

Lukiossa starttasi syksyllä 2016 Lukiolaisen bisneskoulu, jonka puitteissa opiskelijat voivat luoda suhteita yrityksiin ja perustaa omia startup-yrityksiä. Ystävämyynnin tapaisella GraniWorks-yritystoiminnalla on keskeinen osa lukion bisnesopinnoissa.

Secto_Design_Octo_4240_group-2Arkkitehti Seppo Kohon suunnittelemista designvalaisimistaan kansainvälisesti tunnettu Secto Design tutustui bisneslukion toimintaan syksyllä. Secto halusi antaa opiskelijoille mahdollisuuden harjoitella yrittäjyyttä käytännössä ja tarjosi heille myyntiin kakkoslaatuisia valaisimia. Secton valaisimet valmistetaan kotimaisesta koivusta Heinolassa ja kakkoslaatua syntyy esimerkiksi uusien puuseppien harjoitellessa vaativaa käsityötä. Muiden kuin Secton tarkan laadunvalvojan on usein vaikea havaita valaisinten kakkoslaatuisuutta. Granipäivänä myynnissä on myös erikoisvärejä ja messuilta palautuneita näytevalaisimia. Hinnasto on esillä koulun kirjastossa.

Nuorten unelmatiimin tapahtuma osa Granipäivää

Ystävämyynnin järjestäjät Simon Shiferaw, Na’iima Sugulle ja Oona Kurppa tutustuivat bisneskoulun Tuotesuunnittelu-kurssilla joulukuussa.

• Ensimmäisellä tunnilla meidät arvottiin ryhmiin, joissa oli tarkoitus työskennellä kurssin ajan, Na’iima Sugulle kertoo. Vaikka aluksi työskentely ryhmässä oli hankalaa eriävien mielipiteiden takia, se kääntyi lopussa eduksi. Meistä tuli unelmatiimi, liikeideamme voitti kurssin sisällä järjestetyn kilpailun ja saimme Secto Designista liikekumppanin.

Katso video Tuotesuunnittelukurssin energisestä pajapäivästä AALTO Design Factorylla täältä:

Opiskelijat ovat vuodenvaihteesta lähtien suunnitelleet Secton kanssa ystävämyyntitapahtumaa, johon kuuluu mm. koulun kirjastoon rakennettu valaisinnäyttely.

• On ollut hienoa olla mukana tällaisessa projektissa, jossa pääsee tutustumaan työelämään ja todelliseen bisnesmaailmaan. Kokemus on opettanut meille kaikille paljon, etenkin tiimityön tärkeydestä ja avarasti ajattelemisesta. Olemme hyvin kiitollisia aikuisten antamasta tuesta ja luottamuksesta meihin nuoriin, Oona Kurppa summaa.

Tapahtumaa suunniteltaessa lukiolaiset ovat käyttäneet paljon luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä.

• Olemme saaneet paljon vastuuta ja apua Sectolta ja lukiolta. Ideoinnin käytännön toteutukset olemme tehneet itse. Projektia tehdessä olen myös ymmärtänyt sanonnan “tekemällä oppii” merkityksen, nauraa Simon Shiferaw.

Secto-tiimi
Kuvassa vasemmalta: Oona Kurppa, Na'iima Sugulle ja Simon Shiferaw

Sana mielenkiintoisesta tapahtumasta on kiirinyt nopeasti myös koulun ulkopuolelle. Opiskelijat ovat onnistuneet saamaan upeita yhteistyökumppaneita projektiin. Secton lisäksi yhteistyötä tehdään mm. kauniaislaisen sisustussuunnittelija Aino Rajasuon kanssa. Opiskelijat ovat ylpeitä, että heidän tapahtumansa on virallisesti osa suosittua Granipäivää.

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi