Koulun tapahtumia

Granin lukion Hackathon

Kauniaisten lukion opiskelijoiden pyörittämä GraniWorks järjesti viime viikonloppuna Hackathon-tapahtuman lukiolaisille. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nokian Android-puhelimia valmistavan HMD-Globalin ja Lingon kanssa.

HMD on lisensoinut Nokia-brändin kymmeneksi vuodeksi ja ostanut oikeudet 300 Nokian patenttiin. Yhtiön liikevaihto on 1.8 miljardia euroa, ja se myy vuodessa lähes sata miljoonaa puhelinta kehittyviin maihin. Linko on  opetus- ja koulutusalan kehittämiseen keskittyvä yleishyödyllinen yhdistys, joka on erikoistunut Hackathonien järjestämiseen.

Hackathonissa  ratkaistiin tiimeittäin Nokian puhelinten markkinointiin ja myyntiin liittyviä ongelmia. HMD:n asettama haaste oli, miten he saisivat lisättyä puhelimiensa myyntiä 15-25-vuotiaille kuluttajille. Tiimien tehtävänä  oli ideoida markkinointikampanja, jonka avulla Nokia palautettaisiin epäonnistuneiden Lumia-kokeilujen jälkeen jälleen nuorten sydämiin.

Hackathon huipentui arvovaltaisen tuomariston  edessä suoritettuun kolmen minuutin pitchaukseen. Voiton vei tällä kertaa Lauttasaaren lukion geokätkeilyyn perustunut idea. Toisen palkinnon jakoivat Granin lukion ja Munkkiniemen yhteiskoulun tiimit.

Hackathonista lisää Munkkiniemen yhteiskoulun sivuilla. http://www.munkka.fi/menneen-talven-lumia-eli/

Nokia hmd Globalin edustajat esittelevät Hackathon-haasteen
Nokia hmd Globalin edustajat esittelevät hackathon-haasteen