Lontoo-rajattu

Ajankohtaista

Koulun tapahtumia

Saara Hassinen GraniTalksissa 8.3.: “Uskalla sanoa, ettet tiedä”

”Uskalla sanoa, ettet tiedä”. Tämä oli GraniTalkseissa torstaina 8.3. esiintyneen Healthtech Finlandin toimitusjohtaja Saara Hassisen viesti entisen opinahjonsa opiskelijoille.

”Uskalla sanoa, ettet tiedä”. Tämä oli GraniTalkseissa torstaina 8.3. esiintyneen Healthtech Finlandin toimitusjohtaja Saara Hassisen viesti entisen opinahjonsa opiskelijoille. Kaikkitietävyyden ongelmaan Saara havahtui toimiessaan lukiossamme matematiikan sijaisopettajana ja peläten kasvojen menettämistä tietämättömyyden pelossa.


Saara kävi esityksessään läpi omaa uratarinaansa – lääkärin ja kemistin unelmia – kunnes sattuma puuttui peliin. Kemianteollisuus Ry haki asiamiehen sijaista, johon Saara valittiin. Ilmeisesti siitä syystä, että haastattelijan vaimo oli hänen vanha uskonnon opettajansa. Tästä päästiinknin Saaran toiseen elämänohjeeseen: ”Älä koskaan polta siltoja takanasi”


Kemianteollisuudessa Saara vietti 16 mielenkiintoista vuotta. Nuoruuden haaveet urasta lääketieteen parissa tulivat lähelle, kun hän sai työskennellä bio- ja ja lääketieteen tutkimustuloksia kaupallistaneiden yritysten kanssa.


Syksystä 2016 alkaen Saara on toiminut terveysteknologian liiton Healthtechin toimitusjohtajana. Terveysteknologian tulevaisuuden näkymät ovat lupaavat. Vuonna 2016 terveysteknologian tuotevienti oli 2,1 miljardia euroa ja kasvua edellisvuodesta lähes 10%. Valtaosa yritysten tuotannosta menee vientiin. On esitetty arvioita, että terveysteknologian vienti yltäisi tulevaisuudessa jopa 20 miljardiin euroon. Healthtechin toimitusjohtajana Saara rohkaisee palveluntuottajia yhteiskehittämiseen ja tuomaan terveysteknologiaratkaisut osaksi potilaan hoitoa. Näin saadaan parempia hoitokokemuksia ja tuottavuutta sekä  edistetään yritysten kasvua ja vientiä, mikä tuo investointeja Suomeen.


muokattu2Palaa otsikoihinRehtori 050 5995411
Toimisto 050 5392512 tai 050 3313321
kauniaistenlukio@kauniainen.fi
Kasavuorentie 1