Lontoo-rajattu

Ajankohtaista

Koulun tapahtumia

Yhteisöllistä kaupunkikulttuuria Jaakko Blombergin kanssa

Vuoden ensimmäisessä GraniTalksissa kuultiin Jaakko Blombergia, joka valittiin vastikään Helsingin Vuoden kaupunkilaiseksi 2016.

Blomberg on jo vuosien ajan ideoinut ja käynnistänyt erilaisia kaupunkitapahtumia: Kallio Block Party, Helsinki Sauna Day, Illallinen taivaan alla, Siivouspäivä, Lisää katutaidetta Helsinkiin  - lista on pitkä. Tapahtumilla tavoitellaan yhteisöllistä kaupunkielämää, jossa elämäilo syntyy osallistumisesta ja sitoutumisesta eikä niinkään kuluttamisesta.

Blomberg kertoi, että vegaanista lippakioski Jänöä lukuun ottamatta lähes kaikki tapahtumat on rakennettu somemarkkinoinnin pohjalta kengännauhabudjetilla tai ilman latin latia. Monet hänen keksimänsä ideat ovat saaneet esimerkiksi Facebookissa tuhansia tykkäyksiä ja tapahtumat ja projektit tuhansia ihmisiä kaduille, puistoihin ja vieraitten ihmisten olohuoneisiin. Onpa yhä useampi todennut kaupan kassalla: "Ei laiteta pakasteita pieneen pussiin, kiitos."

Blombergin esimerkki osoitti lukiolaisille, että omalla aktiivisuudella ja mielikuvituksella voi saada aikaan ihmeen paljon. 

yleisö
Yleisö kuunteli hiljaa ja ihmeissään.
granitalks 10.1.17_2
Blomberg on ollut ideoimassa hämmentävän monta suosituksi kasvanutta kaupunkitapahtumaa Helsingissä.


Palaa otsikoihinRehtori 050 5995411
Toimisto 050 5392512 tai 050 3313321
kauniaistenlukio@kauniainen.fi
Kasavuorentie 1