2 Kauniaisten lukion arvot

Kauniaisten lukion toiminnassa arvoista painottuvat rohkeus, luovuus ja ekososiaalinen sivistys. Toiminnan taustalla on käsitys laajasta tiedollisesta, taidollisesta ja sosiaalisesta sivistyksestä. Lukio antaa opiskelijalle monipuoliset valmiudet jatko-opintoihin.

Rohkeus

• Koulussa luodaan luottamuksellinen ja yhteisöllinen ilmapiiri, jossa kannustetaan yrittämiseen ja rohkeisiiin ideoihin ja sallitaan erehtyminen.

• Opiskelijaa kannustetaan yksilöllisyyteen yhteisössä. Häntä rohkaistaan itsenäisten valintojen tekemiseen omilla opintopoluillaan.

• Opiskelija uskaltaa vaikuttaa ja tarttua haasteisiin. Hän rakentaa myönteisellä tavalla kouluyhteisöä ja sen yhteisiä tapahtumia sekä hoitaa hänelle annettuja vastuita.

• Koulu kannustaa uudenlaisiin työtapoihin. Kursseilla ylitetään ainerajoja ja hyödynnetään monenlaisia oppimisympäristöjä. Yhteistyössä kannustetaan ennakkoluulottomuuteen.

• Koulu luo uutta ja arvostaa myös perinteitä.

• Edelläkävijyys näkyy koulun pedagogisessa kehitystyössä sekä lukion talous- ja työelämäpainotuksessa.

Luovuus

• Luova työyhteisö tukee hyvinvointia. Se rohkaisee opiskelijaa ja opettajaa toteuttamaan itseään monin tavoin, ja siten he kokevat olevansa osa työyhteisöä.

• Opiskelijan luovuutta tuetaan suomalla siihen mahdollisuuksia koulun toiminnassa niin taide- kuin muissakin oppiaineissa.

• Opiskelussa hyödynnetään luovaa ongelmanratkaisua, ja koulussa kehitetään opiskelijan kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin.

• Koulussa kannustetaan opiskelijaa valitsemaan itselleen sopivia työtapoja ja opiskelumenetelmiä.

• Luova organisaatio kehittää uutta ja kannustaa pedagogisiin kokeiluihin.

Ekososiaalinen sivistys

• Koulu ohjaa ymmärtämään globaalia riippuvuutta luonnosta ja toisista ihmisistä.

• Vastuullinen suhde maailmaan nähdään mielekkään tulevaisuuden edellytykseksi.

• Kouluyhteisö vaalii tasa-arvoa. Hyvinvoiva ja suvaitsevainen yksilö on tasavertaisessa vuorovaikutuksessa toisten kanssa ja lisää toiminnallaan yhteisön hyvinvointia.

• Koulun toimintaa ja opiskeluympäristöä kehitetään ekososiaalisen sivistyksen hengessä.

• Koulun kaikessa toiminnassa otetaan huomioon ekologinen ulottuvuus ja edistetään kestävän kehityksen tavoitteita. Opiskelijat kasvavat ennakoimaan toimintansa seurauksia ja ottamaan huomioon ympäristönsä sekä paikallisesti että globaalisti.