Takaisin artikkeleihin
8.10.2023

Kauniaisten lukio on mukana OPH:n ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittamassa Transatlantic Classroom -ohjelmassa lukuvuonna 2023–24. Ohjelmaan sisältyy opintomatka Portlandiin 6.–17.10. Seuraa matkan tapahtumia tästä artikkelista! #oph #usembassyfinland #transatlanticclassroom #graninlukio

Portland (Day 1 and 2). Opintomatka 13 opiskelijan ja kahden opettajan kanssa Portlandiin käynnistyi pitkällä lentomatkalla. Lento lähti Helsingistä Amsterdamin kautta aamulla klo 7 ja perillä olimme illalla klo 22 (Portlandissa klo 12, aikaero 10 tuntia). Opiskelijat ja opettajat majoittuvat perheissä ja isäntäperheet olivatkin vastassa lentokentällä. Loppuperjantai 6.10. sujui isäntäperheeseen tutustumiseen ja aikaeroon sopeutumisessa. Lauantaina ohjelmassa oli Portland Thorns FC jalkapallo-ottelu. Kotijoukkueessa pelaa Suomen maajoukkuessakin pelaava Natilia Kuikka, jonka saimme tavata pelin jälkeen! Katsomassa istui noin 17 000 innokasta fania. Kauniaisten lukion opiskelijat ja opettajat toivotettiin tervetulleeksi otteluun stadionin isolla näytöllä. Pelin jälkeen oli vielä nyyttärit yhteistyökoululla (Catlin Gabel)) isäntäperheiden kanssa.

Portland (Day 3, su 8.10.). Tänään ohjelmassa oli päiväretki tulivuori St. Helenin ympäristöön. Päivän aikana saimme aimo annoksen tietoa paikallisesta geologiasta. Retken huipennus oli pimeässä ja kosteassa Ape Cave laavaluolassa vaeltaminen. Luola syntyi noin 2000 vuotta sitten, vaikka löydettiin vasta vuonna 1946. Luola muodostui kun laavavirta jäähtyi ensin pinnalta ja sivuilta, mutta sisällä kuitenkin virtasi kuumaa laavaa. Kun tämä laavavirta tyrehtyi, oli luola muodostunut. Huomenna kohti Oregonin rannikkoa!

Portland (Day 4 and 5, ma 9.10. ja ti 10.11.). Maanantaina päiväretki Oregonin rannikkolle. Mahtavia luontoelämyksiä koko päivä mm. 8 km vaellus (vesisateessa 🙂, oltiin aivan märkiä sen jälkeen) Cape Lookoutin näköalapaikalle. Näköalapaikalla tuuli todella kovaa. Tämän jälkeen suuntasimme hiekkarannalle. Päivä päättyi juustotehtaaseen tutustumiseen ja jäätelöbaarin kautta takaisin Portlandiin. Tiistaina aamupäivällä ohjelmassa oli Portlandin keskusta. Portlandissa on panostettu siihen, että täällä voi liikkua keskustassa turvallisesti kävellen tai polkupyörillä. Törmäsimme toki myös yhteiskunnan ikäviin puoliin eli kodittomuuteen ja päihteiden väärinkäyttöön. Iltapäivällä istutimme yhdessä paikallisten opiskelijoiden kanssa useita puuntaimia.